Black Friday – Vrijdag 24 november

Nee, geen zwarte dag vol ongelukken gelukkig, maar een dag vol kortingen en spectaculaire aanbiedingen. Black Friday is over komen waaien uit de VS en wordt tegenwoordig wereldwijd ‘gevierd’. Is jouw webshop al klaar voor Black Friday?

Wat is Black Friday eigenlijk?
Tijdens deze dag (en vaak ook de dag(en) erna), strooien retailers/winkels met geweldige kortingen die oplopen tot maar liefst 80%. Onder andere elektronicaproducten gaan dan vaak voor spotprijzen weg, maar ook diensten en/of services worden zeker niet vergeten. Bij grote winkels staan er vaak vanaf de avond ervoor al grote rijen mensen met stoeltjes en slaapzakken voor de deur om er als de kippen bij de zijn. Veel retailers zien deze dag(en) ook de dag(en) met de hoogste omzet in het jaar. Het woord “zwart” relateert zich dan ook aan de boekhouding, waarin de rode inkt de verliezen aanduiden en de zwarte inkt de opbrengsten (waar wij dit in Nederland met blauw aanduiden) .

Over het ontstaan van de naam is enige onduidelijkheid. De meest gangbare theorie is dat retailers uit Amerika en Canada slim inspeelden op de Thanksgiving parades. Anno 2017 is dit uitgegroeid tot een enorme gekte en in veel staten in Amerika wordt deze dag officieel erkend als een vakantie dag.

Wanneer is Black Friday?
Black Friday valt altijd op de dag na Thanksgiving. Vrijdag 24 november dit jaar. Een volle maand voor kerst, dus wellicht een goede mogelijkheid om kerstaankopen te  doen. Iedereen die veel wil besparen; let op! Houd de grote winkels en online shops in de gaten zoals Mediamarkt, de Bijenkorf etc.

Doe jij ook mee aan Black Friday?
Je kent de situatie waarschijnlijk als geen ander. Het magazijn staat nog vol met producten die niet (goed) verkocht worden. Te veel ingekocht, en nu de noodzaak om plek te maken voor andere producten? Of wil jij je klanten eens goed verwennen met een leuke aanbieding? Of juist andere klanten triggeren om je webshop te bezoeken, met een geweldige korting omdat de feestdagen er aan komen en je nog meer leuke acties hebt? Of verleen je een dienst of service en wil je ook het jaar afsluiten met een klapper?

Wanneer laat je jouw doelgroep weten dat je gaat stunten met hoge kortingen, of komen ze hier pas achter als ze op de dag zelf ’toevallig’ jouw webshop bezoeken?

De webshop.
Ook niet onbelangrijk, is om überhaupt klaar te staan voor de drukte. Dus ons advies is om nu al te beginnen met het testen en voorbereiden van alles wat daar bij komt kijken. Is je shop/site responsive? Functioneert alles goed? Natuurlijk niet onbelangrijk, kan je shop de drukte aan?

Misschien verstandig om je eens voor te doen als klant en alle stappen te doorlopen, zodat je een goed beeld krijgt van de ervaring van je klanten om ze de optimale service te kunnen bieden.

Consumenten zullen ongetwijfeld veel geld spenderen deze dagen, hoe fijn zou het zijn als zij dit dan in jouw webshop doen? Wellicht een idee om samen te kijken naar de mogelijkheden? Neem tijdig contact met ons op, zodat we samen een toffe actie kunnen opzetten!

Neem contact met ons op via service@exxtra.nl of bel (088) 032 00 00.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor