Cyber Monday – Maandag 27 november

Black Friday ook een minder leuke kant en daarom bestaat Cyber Monday. Wellicht kennen jullie de Black Friday beelden van de fysieke en verbale ruzies in de winkels, mensen die elkaar aanvliegen om het laatste product te weg te pakken. Rellen ontstaan hierdoor, mensen die elkaar de kleren van het lijf scheuren en zelfs tot plunderen overgaan. 

Wat is Cyber Monday nu eigenlijk? In tegenstelling tot Black Friday, welke zich heeft ontpopt vanuit de Verenigde Staten, schijnt Cyber Monday een Brits fenomeen te zijn. Een moment van rustig winkelen, zonder de gekke drukte. Deze deals zijn dan ook allemaal online te vinden, vandaar de term ‘Cyber’.

Wat ook erg in het voordeel werkt van Cyber Monday is dat het de laatste ‘grote’ retaildag is voor kerst. Dus mocht je de kans hebben gemist op Black Friday, is er nog altijd de Cyber Monday. Dit is het tweede deel van de koopjes-dagen, en de grootste retailers op de markt zetten de trend van de Cyber Monday ieder jaar weer voort. Het oplopen van een muisarm is hoogstwaarschijnlijk het enige risico wat je bij de Cyber Monday kunt oplopen.

Wanneer is Cyber Monday?

Deze dag is op de maandag na Thanksgiving. In dit geval is het op maandag 27 november 2017. In Amerika is dit hele weekend een vierdaags weekend, een ideale gelegenheid voor kerstinkopen. De meeste online shops beginnen hun acties al op de zondagnacht, klokslag twaalf. Mocht je nog producten in het magazijn hebben staan of die niet werden verkocht op de Black Friday, kun je de verkoop een tweede kans geven en de producten op Cyber Monday onder de aandacht brengen.

Magento en de Cyber Monday!

Veel online shops stellen hun shop zo in, dat tijdens grote acties en sales dagen, de acties al beginnen vanaf klokslag 12 de nacht ervoor. In Magento kan dit vooraf ingesteld worden. Het scheelt enorm veel tijd natuurlijk, dat je niet hoeft te wachten om op de knop(pen) te drukken om 1 minuut voor 12.

In Magento kun je op meerdere manieren kortingen instellen. Dat kan op product niveau (per product) maar veel handiger zijn de catalogus prijsregels (Promoties > Catalogus prijsregel). Deze gelden voor de hele catalogus, of voor de producten die je selecteert. Dat doe je door één (of meerdere) (sub-)categorieën of attributensets te selecteren in de voorwaarden van de prijsregel. In het menu item ‘Regelgegevens’ kun je een ‘vanaf datum’ en een ’tot datum’ kiezen. Als je wilt dat de regel gelijk toegepast wordt moet je hierbij opletten dat je de datum van gisteren kiest, de ’trigger’ van de datum van vandaag is al geweest (tenzij je dit precies om 0:00 uur leest).

Vragen? Neem contact met ons op via service@exxtra.nl of bel (088) 032 00 00.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor