Facebook Cover Videos

Met de tip van de week kijken we regelmatig verder dan alleen naar Magento en deze week kijken we naar Facebook. Het sociale netwerk is momenteel bezig met de uitrol van een nieuwe feature, Facebook Cover Videos. Hiermee kun je op een pagina de traditionele foto die normaal gesproken bovenaan wordt geplaatst vervangen door een subtiele video.

Een voorbeeld van een pagina die inmiddels beschikt over een cover video is de pagina van de populaire Netflix-serie Narcos. Het instellen van een video kan door naar de pagina te gaan, linksboven op de coverfoto staat dan een klein icoontje in de vorm van een videocamera. Een video moet minimaal 20 seconden duren en mag maximaal een lengte hebben van 90 seconden. Het formaat van de video moet minimaal 820 x 312 pixels zijn. Ook mag een video geluid bevatten.

Inmiddels is de functionaliteit uitgerold naar 80% van alle pagina’s, het kan dus zijn dat je de feature nog niet direct ziet. Een video zal op de desktop automatisch worden afgespeeld en dat is dan zonder geluid, dit moet apart aangezet worden. Op mobiel dient er wel eerst op play te worden gedrukt op de video te kunnen bekijken. De verwachting is dat er op korte termijn veel video’s zullen gaan verschijnen op deze manier.

Verdere vragen? Neem dan even contact op met service@exxtra.nl.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor