Google Chrome markeert alle onveilige websites

Vanaf juli 2018 markeert Google Chrome alle HTTP sites als onveilig. Dit blijkt uit een recent bericht van Google, welke je hier kunt vinden. 

Begin juli 2018 waarschuwt Google alle gebruikers van de Google Chrome browser, voor sites die geen HTTPS (een beveiligd ssl-certificaat) hebben. Heb je nog geen SSL, zorg er dan voor dat je dit z.s.m. regelt, anders beloofd Google je bezoekers af te schrikken om de veiligheid van haar bezoekers te waarborgen. Ook de andere browsers (Mozilla, Edge, Safari) hebben aangegeven het voorbeeld van Google te gaan volgen.

Wat is HTTPS eigenlijk? 
HTTP is het standaard protocol dat wordt gebruikt voor websites. Het adres van een website begint vaak met “http://”. De “S” bij “https://” staat voor secure (veilig). Bij HTTPS worden de verzonden gegevens versleuteld, daardoor is het voor kwaadwilligen bijna onmogelijk deze gegevens te achterhalen. De beveiligde verbinding bij HTTPS controleert tevens de integriteit van informatie, zodat ook aanpassing van de verzonden gegevens niet mogelijk is. De beveiliging bij HTTPS geschiedt middels een SSL-certificaat. Dit certificaat verzekerd de versleutelde overdracht van gegevens.

Hoe herken je een HTTPS website?
Beveiligde websites zijn eenvoudig te herkennen aan het groene slotje met het woord ‘veilig’ in de adressenbalk. Tevens zie je in de URL ‘https://’ staan in plaats van ‘http://’. Bekijk onderstaand de websites van Exxtra Marathon als voorbeeld.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor