Google Shopping stopt ondersteuning Magento

Google heeft meegedeeld dat de integratie met Google Shopping vanaf volgende maand (20 maart) niet meer beschikbaar is voor o.a. Magento gebruikers. “We stoppen hiermee, zodat we ons beter kunnen focussen op oplossingen die ervoor zorgen dat het aanmaken van Shopping-advertenties een meer naadloze ervaring wordt”, zo legt Google uit. “We blijven samenwerken met e-commerce platforms om simpele integratiemogelijkheden te verkennen.”

Wat betekent dit voor u?

In het kort komt het er op neer dat een alternatieve methode gevonden moet worden om de productdata te exporteren naar een feed, om die vervolgens te laten voldoen aan de specificaties van Google. Dit kan nu nog eenvoudig via de bestaande Magento product-informatie maar dit is binnenkort niet meer mogelijk.

Alternatieven

Voor kleine accounts met relatief weinig producten zou Google Sheets een (gratis) alternatief kunnen zijn, volgens Google. Voor webshops met veel producten raden wij een betaalde dienst aan, met goede service en support. Wij helpen u uiteraard graag met het vinden van de juiste oplossing!

Neem contact op met ons via service@exxtra.nl of bel (088) 032 00 00.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor