Jolanda’s one-on-one met Mark

Interactie met je volgers via facebook is moeilijker dan ooit, maar ook belangrijker dan ooit! Hierbij wat simpele tips om je fans te laten trappelen om te reageren op je posts. Thanks Mark!

1. Post in daluren
Je moet de drukste momenten van de dag vermijden. Waarom? Veel bedrijven vechten om de aandacht van je volger. Het is gewoon te concurrerend om de concurrentie aan te gaan in de newsfeed. Eperimenteer met berichten op verschillende tijdstippen, om te achterhalen wanneer je de meeste fans bereikt. De beste tijd om te posten is: 12:00, 15:00, of 19:00 ’s avonds. Zaterdag en zondag zijn het minst als het om activiteit gaat.

2. Wees persoonlijk
Vertel je verhaal, maak het persoonlijk, fans zullen zich waarschijnlijk herkennen in het verhaal. En het geeft je product een extra lading mee.

3. Achter de schermen laten kijken
Neem je volgers mee behind the scene’s van je bedrijf. Maak het persoonlijk. Ben je een bakker, maak een foto om 5:00 ’s ochtends dat je begint met bakken. Heb je een webshop en krijg je net een nieuwe collectie binnen? Deel het uitpakmoment via een foto of video.

4. Neem volgers mee in (kleine) beslissingen
Wil je een nieuwe facebookheader, kleuren of opties voor een nieuw product of de keuze tussen diverse onderwerpen voor je blog, laat je volgers kiezen (meeste stemmen gelden!).  De kans is groot dat de volgers die mochten meebeslissen, een grotere binding met je pagina of product krijgen. Dit is een geweldige manier om snel betrokkenheid te creëren.

5. Wees echt
Bliepbliep!? Niemand wil communiceren met een robot. Je volgers zijn mensen en gedragen zich ook op facebook op die manier. Wees eerlijk, ook als er een keer iets misgaat. Handel klachten of negatieve reacties altijd netjes af. Ook slim: gebruik je naam onder de post, zodat men weet met wie ze gesproken hebben.

6. Experimenteer met de frequentie van je posts.

7. Post foto’s van het product in gebruik.
Studiofoto’s van de producten zijn saai… Neem de volgers mee in de beleving rondom je product. Een glas rode wijn op tafel roept meer emotie op dan een fles op een witte achtergrond.

8. Gebruik unieke creatieve titels en beschrijvingen
Een unieke titel is effectiever dan het delen van de kop van een link of bericht. Het is te geautomatiseerd en lijkt lui in de ogen van je volgers.

9. Maak je posts herkenbaar, zorg voor een eigen stijl, denk aan kleur, logo, je url.
Zo kunnen je volgers snel jouw posts eruit pikken terwijl ze door hun tijdlijn scrollen.

Probeer deze 9 tips eens op je eigen pagina, dat is de enige manier waarop je zult weten of ze voor jou ook werken of niet. Zelfs als ze niet de eerste keer werken, geef niet op en probeer het opnieuw.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor