Nieuwe klanten aanmaken in Magento

In een Magento shop is er vrijwel altijd de mogelijkheid voor klanten om zelf een nieuw account aan te maken. Een account heeft veel voordelen waaronder een orderhistorie, een adresboek en eventueel een verlanglijst.

Het is echter ook mogelijk om als eigenaar van een Magento shop in de backend nieuwe accounts voor klanten aan te maken. Dit kan door te gaan in Magento naar Klanten en hier te kiezen voor het menu item ‘Beheer klanten’. Dan komt het overzicht met alle bestaande klanten in beeld. Deze kunnen worden bewerkt en bekeken. Denk hierbij aan informatie over de bestellingen per klant en ingevoerde reviews.

Aan de rechterkant staat dan een knop om een nieuwe klant toe te voegen. Na het klikken op de knop begin je direct met invoeren van de gegevens zoals eventueel een aangepaste klantgroep, voornaam, achternaam en mailadres. Ook voer je als laatste een wachtwoord in, deze kun je of zelf verzinnen of automatisch laten genereren.

Aan de linkerkant staat een tabblad ‘Adressen’. Hier kunnen 1 tot meerdere adressen worden ingevoerd. Na het opslaan kan de nieuwe klant dan inloggen met zijn nieuwe gegevens.

Meer weten? Stuur dan even een mailtje naar: service@exxtra.nl.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor