Support voor Magento 1 eindigt in juni 2020

Gebruikers van Magento 1 krijgen sinds kort een pop-up te zien als ze inloggen in de backend van hun webshop; een vriendelijke reminder dat het nu echt tijd is te migreren naar Magento 2. 

September afgelopen jaar is officieel aangekondigd dat de support voor Magento 1 stopt per juni 2020. Onder deze support vallen onder andere versie-updates en security patches, beide essentieel voor een naadloze en veilige online winkelervaring voor de bezoekers van jouw webshop.

Magento 2 vs Magento 1

Magento 2 is de opvolger van Magento 1 en het is een compleet nieuw platform. Maar wat zijn de voordelen van Magento 2 en waarom zou je overstappen?

Magento 2 is gebruiksvriendelijker

Voor jou als webshopeigenaar of -beheerder is de nieuwe admin-interface van Magento 2 veel gebruiksvriendelijker gemaakt en kun je deze aanpassen naar jouw eigen wensen. De sterk verbeterde lay-out maakt het bijvoorbeeld veel makkelijker om een product aan te maken of aan te passen.

Daarnaast vind je in het menu een natuurlijke splitsing tussen systeem- en shopbeheer. Hierdoor wordt het beheer van jouw webshop dus makkelijker en vooral ook sneller.

Magento 2 is aanzienlijk sneller

De basiscode van Magento 1 stamt uit 2007, terwijl Magento 2 helemaal opnieuw is opgebouwd. PHP7 en jQuery worden volledig ondersteund en zo kan iedere webshopeigenaar gebruikmaken van Full Page Cache en Varnish.

Magento 2 is daardoor aanzienlijk sneller (tot wel 25%) vergeleken met Magento 1 tijdens het browsen op de website en zelfs meer dan 50% sneller als het gaat om het toevoegen van producten aan de winkelwagen. En dat is goed voor de Google ranking en conversie. 😊

Nieuwe functionaliteit Magento 2.3.1

Inmiddels is recentelijk versie 2.3.1 van Magento 2 uit met gave nieuwe features zoals o.a.:

  • Pagebuilder om zelf makkelijk middels drag-and-drop pagina’s te bouwen en…

  • Progressive Web Applications (PWA). Een PWA biedt de gebruikservaring van een app, maar dan gewoon via de mobile browser zonder dat je een aparte app voor zowel Android als IOS hoeft te bouwen.

Hierover en over andere nieuwe functionaliteiten in Magento 2.3.1 in onze volgende nieuwsbrieven meer!

Nog niet overgestapt?

Neem vrijblijvend contact op met Mike Vaneker om de mogelijkheden te bespreken! Bellen kan ook: (088) 032 00 00.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor