Twitter gaat experimenteren met 280 tekens

Al sinds de lancering van Twitter in 2006 is een belangrijk onderdeel van het sociale netwerk dat een bericht maximaal uit 140 tekens mag bevatten. Gaat Twitter hier nu toch van afstappen?

In de afgelopen jaren zijn hier en daar wel kleine aanpassingen gedaan om meer tekens kwijt te kunnen in berichten, zo worden bijvoorbeeld afbeeldingen tegenwoordig niet meer meegerekend, maar de basis van 140 karakters bestaat in feite nog altijd.

Nu heeft het sociale netwerk echter aangekondigd hier mogelijk vanaf te gaan stappen en het aantal van 140 karakters te gaan uitbreiden naar 280, een verdubbeling dus. Vooralsnog betreft het eerst een test onder een kleine groep gebruikers in alle talen. Het kan dus goed zijn dat je hier nog niets van merkt.

De reden dat Twitter nadenkt over het verdubbelen van het maximum aantal karakters is omdat gebruikers vaak moeite hebben om hun gedachtes samen te vatten in een enkele tweet. Dit zou ervoor zorgen dat gebruikers belangrijke woorden achterwege laten of soms besluiten een bericht helemaal niet te plaatsen.

Of en wanneer deze wijziging doorgevoerd zal gaan worden is dus nog niet duidelijk. Uiteraard is er al wel de nodige weerstand onder gebruikers op de wijziging.

Verdere vragen? Neem dan even contact op met service@exxtra.nl.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor