Van HTTP naar HTTPS

Eerder dit jaar verstuurden we al een tip van de week over SSL certificaten voor websites zoals deze al gebruikelijk zijn voor webshops. Een website met een SSL certificaat is bereikbaar op https in plaats van http (te zien in de adresbalk aan het groene slotje).

Aanvullend hierop is er nu het nieuws dat Google in de afgelopen tijd is begonnen met het versturen van mailtjes naar gebruikers van Google Search Console over het mogelijk markeren van een website als onveilig. De reden hiervoor zijn de formulieren die Google op deze websites heeft gevonden en hetgeen wat deze websites gemeen hebben met elkaar is dat deze nog via HTTP benaderbaar zijn.

Vanaf oktober dit jaar zal Google in browser Google Chrome een pagina met een formulier de stempel ‘Onveilig’ gaan geven in de adresbalk indien deze pagina niet via HTTPS geopend wordt. Dit kan om pagina’s gaan met contactformulieren maar denk ook aan pagina’s met een ‘Stel een vraag’ formulier, een zoekveld of een formulier voor inschrijving voor een nieuwsbrief.

Gezien het aandeel dat Google Chrome heeft in Nederland (46%) is dit een behoorlijke impact en is het advies wat dat betreft om over te stappen op SSL.

Overstappen op SSL? Of verdere vragen? Neem dan even contact op met service@exxtra.nl.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor