Google Chrome markeert alle onveilige websites

Vanaf juli 2018 markeert Google Chrome alle HTTP sites als onveilig. Dit blijkt uit een recent bericht van Google, welke je hier kunt vinden. 

Begin juli 2018 waarschuwt Google alle gebruikers van de Google Chrome browser, voor sites die geen HTTPS (een beveiligd ssl-certificaat) hebben. Heb je nog geen SSL, zorg er dan voor dat je dit z.s.m. regelt, anders beloofd Google je bezoekers af te schrikken om de veiligheid van haar bezoekers te waarborgen. Ook de andere browsers (Mozilla, Edge, Safari) hebben aangegeven het voorbeeld van Google te gaan volgen. 

Wat is HTTPS eigenlijk? 
HTTP is het standaard protocol dat wordt gebruikt voor websites. Het adres van een website begint vaak met "http://". De "S" bij "https://" staat voor secure (veilig). Bij HTTPS worden de verzonden gegevens versleuteld, daardoor is het voor kwaadwilligen bijna onmogelijk deze gegevens te achterhalen. De beveiligde verbinding bij HTTPS controleert tevens de integriteit van informatie, zodat ook aanpassing van de verzonden gegevens niet mogelijk is. De beveiliging bij HTTPS geschiedt middels een SSL-certificaat. Dit certificaat verzekerd de versleutelde overdracht van gegevens.

Hoe herken je een HTTPS website?
Beveiligde websites zijn eenvoudig te herkennen aan het groene slotje met het woord 'veilig' in de adressenbalk. Tevens zie je in de URL 'https://' staan in plaats van 'http://'. Bekijk onderstaand de websites van Exxtra Marathon als voorbeeld. 

unnamed.png
unnamed (1).png

Een bezoeker voelt zich al gauw veiliger op een site met een groen slotje. Dit geldt zeker als het gaat om het verrichten van betalingen of verzenden van formulieren. Als iemand een onbeveiligde website (HTTP i.p.v. HTTPS) bezoekt via een onbeveiligde Wi-Fi verbinding, is het voor kwaadwilligen zeer eenvoudig om gegevens te onderbreken, op te vangen en te collecteren. HTTP is onveilig en HTTPS biedt dus bescherming door middel van versleuteling van data (denk aan e-mailadressen, wachtwoorden, bankgegevens en meer).

Google en HTTPS
We krijgen vaak de vraag: Hoe kom ik hoger in Google? SEO en SEA zijn cruciaal, maar dit geldt ook voor een SSL-certificaat (HTTPS). Google en diverse webbrowsers waarschuwen bezoekers steeds beter bij onbeveiligde websites. Waar in het verleden geen melding stond bij het bezoeken van een onbeveiligde website, worden deze tegenwoordig gemarkeerd als 'not secure'. Een onbeveiligde site schrikt dus veel bezoekers af. Google beloont daarentegen ook beveiligde websites met een voorrangspositie in de ranking ten opzichte van niet-beveiligde websites.

Is het overstappen naar een HTTPS eenvoudig?
Ja! En noodzakelijk! Zeker als je bezoekers betalingen verrichten op jouw site, heb je de plicht gegevens van je bezoekers te waarborgen. Daarnaast zullen bezoekers ook minder snel aankopen doen op websites die als onveilig worden gemarkeerd. We helpen je graag met het beveiligen van jouw website(s).

Maak je al gebruik van onze diensten, of ben je benieuwd naar wat wij voor je kunnen betekenen? Neem contact met ons op via service@exxtra.nl of bel (088) 032 00 00

exxtra

Dit is het acount van Exxtra