Veel fake registraties/spam in je webshop?​

Soms krijgen we meldingen binnen, dat er fake registraties in het systeem van klanten belanden. Na onderzoek blijkt dat in sommige webshops tot wel 50 nepregistraties per dag belanden, vaak onder het kopje “klanten” in Magento. Erg frustrerend, want zo heb je geen realistisch overzicht van al jouw klanten. Het is dus zaak dit klantenbestand clean te houden. 

Waar komt dit vandaan?

Onze grote vriend Wikipedia legt uit:

Een spambot is een robot (een autonoom opererend stuk software), die ontworpen is om ongewenste e-mailberichten (beter bekend als spam) in grote hoeveelheden naar zo veel mogelijk mensen te sturen of specifieke berichten op fora te plaatsen. Daarnaast fungeert een spambot ook als een webcrawler die het internet afstruint naar e-mailadressen. Een spambot kan als een stuk malware op iemands computer terechtkomen, waardoor deze computer onderdeel wordt van het botnetwerk. De programmeurs van zulke spambots verkopen al deze e-mailadressen aan (onofficiële) bedrijven, zodat zij dan via een botnet aan een grote groep mensen (ongewenste) reclame kunnen versturen.

Wil je dit voorkomen?

Dan is het tijd voor actie! Terugvechten, maar dan op een creatieve manier. De bekendste manier is de CAPTCHA (een afkorting van “completely automated public Turingtest to tell computers and humans apart”). De Captcha is dus een reactietest die in de gegevensverwerking wordt gebruikt om te bepalen of er al dan niet sprake is van een menselijke gebruiker.

Duidelijk…en hoe nu verder?

Nu ga ik je uitleggen hoe we de CAPTCHA kunnen gebruiken in jouw shop. De standaard Magento CAPTCHA is echter een relatief platte oplossing, omdat spambots steeds beter in staat zijn om deze beveiliging te omzeilen. De beveiliging moet dus constant verbeterd worden. Een bekend voorbeeld van deze verbetering is het aanklikken van de plaatjes met verkeersborden, winkeletalages of auto’s bij Google. Daar waar je voorheen een simpel rekensommetje of een willekeurig woord voorgeschoteld kreeg, moet je nu een taak uitvoeren die voor computers een stuk lastiger is. De plaatjes bevatten namelijk geen makkelijk te ontcijferen voorwaarden meer. Google biedt een uitgebreidere CAPTCHA-variant aan, met het aanvinken van een hokje om aan te geven dat je geen robot bent. Deze vormen van CAPTCHA zijn gratis en beschermen jouw website of webshop tegen misbruik en spam daar waar mogelijk. De CAPTCHA van Google is zeer geavanceerd en bedreven in het onderscheiden van bots en menselijke gebruikers.

ReCAPTCHA biedt overigens veel meer dan alleen spam-bescherming. De menselijke input wordt gebruikt voor digitalisering, annotatie van afbeeldingen en het creëren van datasets voor e-learning. Dit helpt op zijn beurt boeken te behouden, kaarten te verbeteren en moeilijk kunstmatige-intelligentie problemen op te lossen.

Bekijk hieronder een de video waarin de CAPTCHA van Google, beter bekend als reCAPTCHA, wordt uitgelegd.

Klinkt goed toch? Wil jij dit ook? 

Dat kan! Als eerst heb je sleutels nodig voor de reCAPTCHA. Deze sleutels-set kan hier gratis aangemaakt worden met een Google account.

Vul vervolgens een label naam in voor de betreffende webshop of website en vul bij “domains” de betreffende URL in. Zorg dat alle checkboxes aangevinkt zijn en klik op “register”. In het volgende scherm worden de SITE en SECRET KEY getoond. Deze twee heb je nodig om de reCAPTCHA te installeren.

Amasty heeft een gratis plugin voor Magento, genaamd Google Invisible reCAPTCHA. Hier heb ik zelf goede ervaringen mee. Met deze plugin voor Magento kun je eenvoudig de Captcha configureren. Meer informatie en een demo vind je op de site van Amasty.  Let er wel op dat je de SITE en SECRET KEY aanvraagt voor de Invisible reCAPTCHA. Dit is nodig om de betreffende plugin te laten werken. Uiteraard kunnen wij dit ook voor je doen in een hele korte tijd. Nieuwsgierig? Bel of mail ons dan en we helpen je graag op weg.

Heb je vragen of hulp nodig? Neem dan contact op met ons via service@exxtra.nl of bel (088) 032 00 00.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor