Video’s plaatsen op Facebook

Onlangs bespraken we als tip van de week het kunnen toevoegen van producten aan een Facebookpagina. Een ander onderdeel van een Facebookpagina is het tabblad Video’s. Steeds vaker komt het voor dat video’s niet meer automatisch op websites als YouTube en Vimeo worden geplaatst maar juist rechtstreeks worden geüpload naar Facebook.

Nu heeft het sociale netwerk veel functies voor video’s zoals bijvoorbeeld YouTube uiteraard niet maar op zich kunnen video’s wel prima geplaatst worden. In ieder geval is het mogelijk om een video te voorzien van een titel en een omschrijving en tevens is er een optie om afspeellijsten aan te maken onder het tabblad. Bovenaan het tabblad Video’s kan een video eventueel uitgelicht worden.

Video’s geplaatst op Facebook kunnen ook worden ingevoegd op een externe website of gebruikt worden voor advertenties.

Voor elke video die wordt geplaatst worden statistieken bijgehouden zoals het aantal weergaven, het aantal unieke kijkers, betrokkenheid, gemiddelde kijktijd, etc.

Zodra je video’s online wilt gaan delen dan is Facebook zeker de moeite waard om naar te kijken. Verdere vragen? Neem dan even contact op met service@exxtra.nl.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor