Zelfgekozen variabelen wijzigen voor emails vanuit jouw Magento webshop

Vanuit jouw Magento webshop wordt een groot aantal emails verzonden. Dit zijn de zogenaamde transactionele emails. Hoe pas je nu eigenlijk zelfgekozen variabelen aan?

De inhoud van deze emails is verdeeld over standaard- en zelfgekozen content. Stel dat je het mailadres aanpast hoef je enkel het custom variabel te wijzigen. Het is natuurlijk handig om te weten waar je dit wel kan wijzigen. Dit kan in jouw Magento omgeving door te klikken op ‘Systeem’ -> ‘Zelfgekozen variabelen’. Hier vind je een overzicht van de diverse variabelen die gebruikt worden in de emails. Afhankelijk van de Magento versie en taalinstellingen kan deze optie ook ‘Custom Variables’ of ‘Maatwerk Variabelen’ heten.

Kan je hier niets aanpassen?

Zie je het bovengenoemde venster geen variabelen staan of staat hetgeen wat je zoekt er niet bij? Kijk ook eens onder het kopje ‘Transactionele Emails’. Hier kom je door in jouw Magento omgeving te klikken op ‘Systeem’ -> ‘Transactionele Emails.’ Op deze pagina vind je een overzicht van de emails die verstuurd worden vanuit Magento. Door op de gewenste email te klikken kan je de html code bekijken en wijzigen. De variabelen zelf worden weergeven tussen accolades. Je kunt hier alleen de algemene tekst aanpassen en niet de variabelen! Die worden namelijk opgeroepen van een andere plek. Het hangt per variabele af waar deze aangepast dient te worden. De meeste variabelen kan je vinden onder ‘Systeem’ -> ‘Configuratie’ in hoofdgroep ‘Algemeen’ (rechts) en in de subgroepen ‘Algemeen’ en ‘Emailadressen Winkel’.

Het bovenstaande wordt hieronder geïllustreerd met een voorbeeld:

<body>
Beste {{htmlescape var=$order.getCustomerFirstname()}},

Bedankt voor uw bestelling! Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

{{var store.getFrontendName()}}
{{var store.getcontactmail()}}
</body>

Dit komt er in een email als volgt uit te zien:

Beste Jan,

Bedankt voor uw bestelling! Wij houden u op de hoogte.

Met vriendelijke groet,

Exxtra
info@exxtra.nl

In het bovenstaande voorbeeld kun je dus alle tekst behalve de variabelen tussen de accolades aanpassen. Dit dient op een andere plek binnen Magento te gebeuren. Zo kan je bijvoorbeeld de variabele ‘mailadres’ wijzigen in het venster ‘zelfgekozen variabelen’ of onder ‘Systeem’ -> ‘Configuratie’ -> ‘Emailadressen van winkel’.

Kom je er niet uit? Pas niet zomaar wat aan. Stuur gerust een mailtje naar service@exxtra.nl.

LinkedIn
Facebook
Twitter

deel dit nieuws!

Leg je vraag of probleem aan ons voor